Home » Math Doodles

Spelbeschrijving Math Doodles

Deze rekenapp van Daren Carstens bestaat uit drie onderdelen, waarmee de speler zijn rekenvaardigheden op een originele manier kan trainen:

  1. Sums Stacker: het verplaatsen van elementen met daarop een bepaalde hoeveelheid (zichtbaar in de afbeelding hierboven) naar de juiste stapel, totdat de som van de stapel gelijk is aan het getal dat eronder staat.
  2. Connect Sums: de som maken bij een gegeven getal. Dit kan een som zijn die bestaat uit 2 of meer elementen. Alle 16 elementen moeten worden weggespeeld.
  3. Unknown Square: 9 elementen vormen telkens per drie de som van het antwoord dat onder, links en diagonaal weergegeven is. Een aantal elementen is vervangen door een letter. Doel is erachter te komen welke hoeveelheden hier moeten staan. Dit zet de speler aan tot rekenen (+ en  -).
  4. Splat Go Round: uren, minuten, hoeken, breuken, procenten en radialen oefenen met een cirkelmodel. Het spelprincipe is steeds hetzelfde: hoeveel verder moet de vliegenmepper draaien om de vlieg plat te slaan?
  5. Coming soon - Pattern Twist: een schets van een spel dat nog in ontwikkeling is.

Deze drie onderdelen zijn los verkrijgbaar voor de iPhone en iPod Touch. Voor de iPad zijn ze samengebracht in Math Doodles. Bij de eerste drie spellen kan gekozen worden uit 25 verschillende presentaties van hoeveelheden, 7 spelvarianten en 2 niveaus. Dobbelstenen, handen, gaten, eierdozen, turven, cijfers en nog veel meer. Oplossen zonder of met tijdsdruk en eenvoudig of moeilijk. Het vierde spel kent 6 onderwerpen, 7 spelvarianten en ook 2 niveaus. Deze rekenapp heeft in totaal dus 350 x 3 + 84 verschillende mogelijkheden die ook nog eens op heel veel verschillende manieren opgelost kunnen worden.

Maak een Gratis Website met JouwWeb