Onze top 10 rekenapps

De keuze voor de apps onder het tabblad 'Voorbeelden' is min of meer toevallig geweest. Er zijn veel rekenapps en een aantal springen er wat ons betreft echt uit als het gaat om de kwaliteit in het algemeen en de aansluiting bij het reken/wiskundeonderwijs. Wanneer wij een app gaan onderzoeken en beschrijven weten we vaak niet van te voren of het een kwalitatief goede rekenapp is. In de beschrijving hebben we enigszins geprobeerd objectief te blijven en niet te enthousiast of te negatief onze mening weer te geven. Overigens kan iedereen een waardering bij de voorbeelden geven door op één of meer sterren te klikken.

Ondertussen weten we dat ouders zitten te springen om een antwoord op de vraag: 'wat is nu een goede app om te gebruiken als mijn kind moeite heeft met...' vul maar in.

We hebben een Top 10 voor u gemaakt om u op weg te helpen. Natuurlijk willen we graag dat u als ouder eerst de vijf kijkpunten doorleest en deze ook in gedachten houdt bij het downloaden van de Top 10* die hieronder - in willekeurige volgorde - staat.

 

* Kent u een app die in deze Top 10 zou moeten staan? Mailt u dan een ingevulde Kijkwijzer naar ons. Bij een positieve beoordeling komt de app onder 'Voorbeelden' of in de Top 10.

Naam Doel Ontwikkelaar Prijs
Quick Math Jr Leren tellen en het begin van optellen en aftrekken. Carstens Studios Inc. gratis + in-app aankopen
Math Doodles Rekenpuzzels oplossen, o.a. optellen en aftrekken. Carstens Studios Inc. € 3,49
Toca Builders Meetkundig inzicht ontwikkelen. Toca Boca AB € 3,99
Bugs & Numbers De wereld van cijfers en getallen ontdekken. Little Bit Studio, LLC. € 3,49
Weigh the world Meten: in balans brengen en houden van allerlei bekende voorwerpen. Alexandre Minard € 2,99
Zengrams Tangrampuzzels oplossen. Andreas Boye € 2,99
DragonBox Numbers Getalbegrip ontwikkelen. WeWantToKnow AS € 7,99
Teachers' Pack 1, 2 en 3 Een scala aan kleinere apps voor jonge kinderen. MyFirstApp Ltd. € 14,99 per stuk (worden regelmatig gratis aangeboden)
Slice Fractions Breuken herkennen en ermee leren rekenen. Ululab € 4,49
OSMO Numbers Optellen, aftrekken en vermenigvuldigen door kaartjes met ogen of cijfers erbij of weg te leggen, interactief met het scherm. Tangible Play gratis (fysieke materialen verkrijgbaar bij www.playosmo.com)